2011. július 5., kedd

Egy barátság kezdete

Sunny és barátja Bengdegúz


Mi, gazdik már nagyon vártuk, de Bendegúznak még nem voltak meg az oltásai, így nem találkozhattak, csak tervezgethettük a NAGY találkozást. Mert nekik barátoknak kell lenniük, hisz mi is azok vagyunk, a kutyáink nem utálhatják egymást...
Bengedúz 3 hónapos kis boxer, Sunny pedig már 5 hónapos kis bulldog, jellemben is legalább annyira különböznek, mint testfelépítésben, de ugye az ellentétek vonzák egymást...:) (Tartja a mondás:))
Olvastam a boxerről, hogy mindenhol keresi a kiskaput és a lehetőséget a csibészségre és, hogy igazábol egy "gyengéd gladiátor":) Ezt teljesen hiteles állítás:)
Sunny már sok kutyánál próbálkozott, de mind idősebb volt nála jóval, ezért nem játszottak vele. Gondoltuk, hogy Bendivel egy idősek, nem lehet probléma:)
Megérkeztünk Bendiékhez, Sunny utazódobozát letettük a nappaliban és kinyitottuk az ajtaját, Sunny alig akart kijönni, aztán kijött és vissza is ment, utána úgy kellett kicsalogatni, sok volt neki az új illat, az új ember és főleg egy kb. 2x akkora kutya szimatolása, mint ő.
A játék úgy kezdődött, hogy Bendegúz az első mancsát rátette Sunny hátára, mintha mondta volna neki, hogy "Gyere játszani kiscimborám." Sunny ezen eléggé meglepődött, Bendi pedig egyre jobban rakosgatta a mancsátát a hátára, szinte már ütötte:) Aztán nagy játékba kezdtek, mindketten akkora fordulaton pörögtek, hogy le kellett őket állítani, mert már úgy lihegtek... Körbe-körbe rohangáltak a kertbe, kiborítva az itatóstálkát (többször is), akkorákat bukfenceztek, öröm volt nézni, ahogy játszanak:) Pár óra után azért kezdtek elfáradni, hogy az egyik, hol a másik vonta ki magát a játékból és szeretett volna félrevonulni, de erre nem volt lehetőség, ha Sunny akart nyugton lenni, akkor Bendi ment és megbökdöste, addig-addig bökdöste, míg Sunny újra hajlandó nem volt játszani, amikor Bendi pihent volna, akkor Sunny kezdeményzte a játékot, csak akkor álltak le, amikor Bendi Sunny főlé állt, nem csinált semmit, csak Sunny fölé állt és nézett:) 

A nyugalom percei, Sunny kicsit aggódik:)
 Ilyenkor volt pár perc nyugtunk, de azért Sunny sem hagyta magát, sikerült egy párszor neki is Bendi hátára mászni:)
Később volt, hogy eldurvultak a dolgok, szerintem már nagyon fáradtak voltak mindketten, sajnos szét is kellett őket szedni, mert már durván harapdálták egymást. Aztán kis pihi után újra összengedtük őket, megint jó pár percig játszottak, aztán összekaptak. Sunny végül annyira elfáradt, hogy Bendi a hátsó lábát harapdálta, és a lábánál keresztül próbálta játékra hívni:) Sunny ez idő alatt legnagyobb szenvedélyének hódolt, a virágokat tépkedte és köpdöste. Állandóan ezt csinálja, virágról-virágra száll, kíméletlenül megfosztja a növényt a virágjától majd kiköpi és továbbáll:)
Többször is inkább szétszedtük őket, mert már nagyon csúnyán morogtak egymásra és nem akartuk, hogy bárkinek is baja legyen. A kutyáknak nem is lett semmi sérülésük, ellenben Gábor gyűjtötte be a legtöbb harapást, tényleg mély, vérző sebeket...



Amikor már csak veszekedtek és nyoma sem volt a kölyökkutyák játékának, akkor, hogy ne hergeljék egymást, Sunnyt feltettük a dobozára. Annyira fáradt volt, akkorákat pislogott, hogy csak harmadjára tudtam róla olyan képet csinálni, ahol nyitva volt a szeme, képes lett volna ott a tetején elaludni:)

Amikor beültünk a kocsiba rögtön elaludt, gondoltuk lesz egy jó éjszakánk, nem kell hajnalban kelni.
Tévedtünk. Fél 5-kor már kint sétáltunk, aztán fél 8-kor is. De ezután egész szombaton meg se moccant, jobbra dőlt, aztán balra, evett és aludt egész nap, és még VASÁRNAP IS:)
Sunny a napokban sokszor rosszul aludt, felriadt és nyöszörgött, gondoltuk Bendivel álmodik:)



De hamarosan újra találkoznak, előbb-utóbb eldől a hierarchia-harc és reméljük jó kutyabarátok lesznek:)

2 megjegyzés: