2011. július 25., hétfő

A kis bulldog boldog

Régen számoltam már be arról, hogy mi a helyzet Sunnyval, de most bepótolom:)

Úgy tűnik beállít az 5 órás kelésre, ezt nem lehet megszokni:) De egy szavunk sem lehet, mert így van egy szobatiszta kutyusunk:)

Így alszik a boldog bulldog
Sok már-már régi ismerőssel találkozunk séta közben és mondják, hogy Sunny, hogy megnőtt, nekünk nem igazán tűnt fel eddig, mert mindennap látjuk és nekem sokáig ugyan olyan picinek tűnt, mint 3 hónaposan. Tegnap már fél éves volt és meg kell mondjam, kezdem látni én is a különbséget. Korábbi képeket nézegetve tűnik fel a leginkább. Már kifejezetten nagy kutya, bár a feje még mindig nagyon aranyos, kis kölyök pofa, de nagyon szépen fejlődik. Számomra nagyon fontos, hogy Sunny jól érezze magát, ennek különböző "mérési" módszerei vannak. Az egyik, amit olvastam, hogy egy kutya ha biztonságban érzi magát, akkor égnek álló tappancsokkal, hanyatt fekve alszik. Megteheti, hiszen biztos abban, hogy felfedett legérzékenyebb testrészeit senki nem fogja bántani. Hát büszkén jelentem ki, hogy Sunny ha csak teheti hanyatt fekve alszik:)

Ismét a parkban jártunk a héten, éppen amikor a locsoló rendszer beindult, Sunny kíváncsiskodva odalépkedett a locsoló berendezéshez, majd óvatosan odadugta az orrát, hogy meg tudja, mi ez a masina. Igen ám, de éppen hatalmas nyomással jött ki a víz, amit Sunny valahogy nem realizált magában és puff máris nyakon kapta a víz, úgy spriccelt mindefelé, hogy tiszta víz lett a járda is. Annyira megtetszett neki, hogy egyre közelebb merészkedett, már nem csak az orra hegyét dugta oda, hanem egy az egyben belesétált, a víznyomás elkapta az oldalát csurom vizes lett és meg is ijedt rendesen:) De ez sem szegte kedvét, jó pár locsoló volt beépítve, és neki mindegyiket meg kellett néznie, és mondanom sem kell mindegyik telibekapta Sunnyt, majd elrohant, ment a következőhöz, ott is jól elázott, össze-vissza ugrándozott a füvőn a locsolók között, és tényleg egyre bátrabban, tiszta víz lett, úgyhogy sétálhattunk jó sokat, hogy meg is száradjon a bundája:)

A parkban mindig el szoktuk engedni és hívásra mostmár vissza is jön, hacsak valami nagyon különleges dolog nem vonja el a figyelmét. A gyerekeknek legtöbbször nem tud ellenállni:) Utcán még nem merjük elengedni, csak esetleg a ház udvarán, mert onnan már nagyon nem tud elszökni. Útközben még sokfelé elkalandozik, nagyobb a forgalom, a zaj, ahhoz még biztosabban vissza kell jönni ingerszegényebb környezetben is hívásra. Volt már, hogy a parkban is kergettük, mert a labdázókat kiszúrta:)

Továbbra is nagyon szeret velem sütni-főzni, úgy lesi minden mozdulatomat, hogy mikor hova nyúlok és nagyrészt már sírás nélkül is kibírja, hogy elkészüjön a kaja, de a nagyon jó illatoktól elgyengül és nyöszörög, hogy adjak neki:) Kapott már egy kis dinnyét meg répát is kóstolásként, egyikkel sem volt különösebb problémája, és úgy érzem a virsli is nagyon bejött neki, szerintem gyakorlatilg bármit megenne, újabban már ha iszunk, abból is kérne... Azért ezt remélem kinövi, vagyis sikerül kinevelni belőle hamar, mert 3 hónapja nem igazán volt nyugodt otthoni étkezésünk:)

Fél évesen már a második hámját nyúzza, mert a múlt héten véletlenül olyan helyen hagytam, ahol elérte (mindig le szoktuk venni róla, ha elmegyünk otthonról, mert volt már, hogy a radiátor aljában felakadt a hámja és ki kellett szabadítani, bár mielőtt ez történt volna, az előtt is mindig levettük) szóval addig-addig ugrált, amíg meg nem szerezte a hámot, dolgozott rajta egész délelőtt. Annyira rágta, hogy szét is tört a csattja, és most egy új, de ugyanolyan hámban feszít:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése