2011. december 2., péntek

Mézeskalács Sunny

Sunny fő tápláléka még mindig a szárazeledel, de azért néha-néha kap egy kis finomságot. Ősszel egy kis sütőtökkel dobtuk fel az eledelét, azt nagyon szerette:)


Most pedig a karácsony közeledtével készítettem mézeskalácsot. Sunny ezt is imádta, mint mindent, de tényleg:) Nem bírtam kihagyni, így elkészítettem saját magunkat is mézeskalácsból, szerintem Sunny sikerült a legjobban:)

Formákat keresgélve, rátaláltam erre a kutya formára, ha valakinek nincs kedve "szabad" kézzel körbevágni a tésztát, arra kiválóan alkalmas, de maximum Mézeskalács Sunny barátja lehetne, mert egyébként egyáltalán nem hasonlít francia bulldogra:)


Ami Sunny konyhában betöltött szerepét illeti, talán azt tudnám mondani, hogy ő a Sous chef, mindenen rajta tartja a szemét, mindenről tud, ami a konyhában történik és szeretne feljebb lépni a ranglétrán, hogy ő felügyelhessen minden folyamatot:)


Ha kedvet kap valaki, a mézeskalácsok az alábbi recept alapján készültek:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
250 dkg porcukor
3 tojás (+1 a kenéshez)
4 ek. meleg méz
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt szegfűszeg
1 tk. szódabikarbóna



Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, a szódabikarbónát a porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat. A mézet felmelegítjük, csak éppen meleg legyen és ezt is hozzáadjuk a tésztához, összegyúrjuk, egy picit pihentjük. Majd lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagságra nyújtjuk a tésztát és lisztbe mártott formákkal (vagy késsel körberajzolva) kiszaggatjuk. 1 tojás felverünk és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokon sütőpapíron kb. 7-8 percig sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna a teteje:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése