2015. október 16., péntek

Gazdiból szülő




Gazdiból szülővé válni, kicsit egyszerűbb mint férfiból és nőből. Hogy miért? Mert egy kicsit megedződik az ember. Jó esetben követ egy napirendet, gondoskodik valakiről, aggódik egy olyan kis lényért, aki nem tudja elmondani, ha gondja van, hozzászokik ahhoz, hogy nem mindenki tudja mellékhelyiségben végezni a dolgát (noha nem pelenkázzuk Sunnyt, de az utcán azért nem hagyjuk ott...), megtanul korán kelni, hozzászokik az éjjeli ébredésekhez, a napi többszöri sétához és legfőképp ahhoz, milyen is valakiért őszintén, tiszta szívvel felelősséget vállani egy életen át.

Hát így lettünk mi  4 és fél év után gazdikból szülők, megedződve... Dehogyis... Vagyis csak kicsit, mert erre nem lehet teljesen felkészüni, ahogy egy kutyusra sem, hiába olvasunk Ceaser Millant vagy Csányi Vilmost elalvás előtt, úgyis rengeteg kérdésünk lesz, mikor ott szuszog a "szőrös gyerek" hát még amikor a pihe-puha pici baba. 

De már lassan belejövünk (lekopogva), Lana 25-én 7 hónapos lesz. Az utóbbi egy hónapban kezdenek már egymásra találni. Eddig szó szerint átnéztek egymáson, aztán Lana heves pislogásba kezdett, mikor Sunny elsétált előtte. De most már ő a pimasz és megy oda Sunnyhoz, hogy igazítson a hámján, avagy a füle állásán, vagy talpmasszázst kínáljon. 
Nagy dilemma volt, hogy mikor engedjük közel őket egymáshoz, de ezt ők alakították maguknak. Na azért a mai napig sem nyalogathatja Lanát. Ugyanis Sunnynak még mindig rossz szokása, hogy nem képes ellenállni a cicák otthagyott dolgainak, ha nem vagyunk résen, de ez egy másik téma lehetne, csak, hogy mindenki értse, ezért is a tiltás. 
Érdekes módon amíg nem fedezték fel egymást, Sunny ügyet sem vetett Lana játékaira, na de most... Imádja őket... És fordítva, mióta Lana képes helyet változtatni, amolyan éles bevetésen lévő tengerészgyalogos módra, azóta Sunny éppen használaton kívüli játékait is gondosan el kell pakolni, mert pillantottam már meg gumi csirkecombbal a szájában...  Tudom, biztosan szeretne majd Lana is földről tálkából vacsorázni és kipróbálni milyen kényelmes Sunny fekhelye, - na persze vele együtt - de addig még erősödjön mástól az immunrendszere.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése