2011. szeptember 21., szerda

Könyvajánló


Nem hiszem, hogy van olyan kutyás, aki ne ismerné a "kutya suttogót" a Csodálatos kutyadokit, Cesar Millan-t.
2004. szeptember 13-án a National Geographic Channel bemutatta az azóta híressé vált sorozatot, a Dog Whisperert, azaz a „Kutya-suttogót” (magyarul „A csodálatos kutyadoki” címen vetíti a NatGeo). Már az első évad a csatorna egyik sikersorozatává emelte a műsort, amelyet a tévénézők azóta több mint nyolcvan országban követhetnek nyomon. 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben a sorozatot Emmy-díjra jelölték a legjobb televíziós valóság-show kategóriájában.

A Dog Whisperer c. sorozat sikerét meglovagolva Cesar több könyvet is írt, melyek felkerültek a New York Times bestseller listájára is.

Első könyve, a Cesar's Way, magyar fordításban a Csodálatos kutyadoki címen jelent meg 2010-ben.

Most pedig következzen egy kis könyvajánló:

A csodálatos kutyadoki - Hogyan váljunk falkavezérré kutyánk számára
(Cesar Millan, Melissa Jo Peltier)
A kutyád az őrületbe kerget? Agresszív, ideges, félénk, vagy egyszerűen csak túl feszült? Négylábú barátod talán valami megszállottja: felugrál mindenkire, aki belép az ajtón, vagy azzal nyaggat, hogy újra és újra eldobd neki ugyanazt a koszos, zöld teniszlabdát?
Vagy esetleg úgy érzed, a te kutyád tökéletes, de szeretnéd, ha kettőtök kapcsolata még teljesebb lenne? Szeretnéd megtudni, mi motiválja? Szeretnél bepillantást nyerni a világába, hogy szorosabb kapcsolatot alakíthass ki vele? Ha a fentiek bármelyikére igennel feleltél, akkor jó helyen vagy.
Manapság annak ellenére, hogy több könyv, több segítség, több képzési eszköz és még többféle jutalomfalat áll rendelkezésünkre, több neveletlen kutya van, mint valaha. Elérhetőek ugyan az eszközök ahhoz, hogy kutyáinknak jó nevelést adhassunk, mégsem értjük igazán kedvenceink természetét. Mindamellett, hogy legtöbbünk jó szándékú és szerető kutyatartó, a megértés hiánya sok problémához vezethet. Egyszerűen fogalmazva, a kutyák nem kis emberek. Nem úgy gondolkodnak, nem úgy viselkednek, és nem úgy látják a világot, ahogyan mi. A kutya az kutya, és meg kell tanulnunk a kutyát tisztelni bennük. Óriási kárt okozunk, ha emberként kezeljük őket, és a legtöbb viselkedési probléma éppen ebből fakad.
Cesar Millan kutyaviselkedési szakember segítségével a kutyánk szemével láthatjuk a világot, és kiküszöbölhetjük a viselkedési problémákat. Ebben a könyvében arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy a kutyanevelés legfontosabb része az ember és kutya közötti egészséges kapcsolat megteremtése és a határok egyértelműsítése.

Cesar eddigi írásainak, könyveinek listáját a hivatalos weboldala is felsorolja, de emellett nagyon sok hasznos olvasinavaló is található az oldalon játékról, ápolásról, nevelésről. (http://www.cesarsway.com/)

Magyarországon (magyar nyelven) ebben az évben megjelent a Hogyan neveljünk tökéletes kutyát - Kölyökkortól a fiatal felnőttkorig című könyve is, amelyhez éppen tegnap sikerült hozzájutnom:)
A hivatalos könyvajánló itt sem maradhat el.

Hogyan neveljünk tökéletes kutyát - Kölyökkortól a fiatal felnőttkorig
(Cesar Millan, Melissa Jo Peltier)
Cesar Millan, a kiváló kutyaviselkedési szakember üzenete mindazok számára, akik kiskutyát terveznek magukhoz venni, vagy akik már belefogtak egy fiatal kutya nevelésébe az, hogy igenis fel lehet nevelni a tökéletes kutyát! Minden az első egy-két évben elvégzett helyes megalapozással kezdődik.
Miközben a könyv oldalain Cesar Millan megosztja velünk a négy különböző fajtájú kölyök felnevelése során szerzett részletes tapasztalatait, úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állna mellettünk, és saját személyes szakértőnkként segítene nekünk és a kutyánknak közös életünk első napjaitól kezdve.
A "Hogyan neveljünk tökéletes kutyát" jó néhány hasznos és új információt tartalmaz a kölyök- és kamaszkorú kutyák nevelésével és igényeivel kapcsolatosan. A Cesar barátságos, könnyen befogadható stílusában íródott könyv választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre, valamint segít, hogy egy egész életre szóló szeretetteljes és kielégítő kapcsolatot tudjunk kialakítani hűséges barátunkkal.

A könyvekről személyes véleményt nem terveztem írni, mert szerintem aki elolvassa, el tudja majd dönteni, hogy mely részekkel tud azonosulni és miben tér el a véleménye Cesarétől, ajánlom a könyveket mindenkinek, nem csak kutyásoknak:)


A bejegyzés forrásai:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése